IME - INTERDISZCIPLINÁRIS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

Tudományos folyóirat - Az egészségügyi vezetők szaklapja

   +36-1/786–9268       ime@nullimeonline.hu

   +36-1/786–9268

   ime@nullimeonline.hu

Rólunk írták

Ónodi-Szűcs: a pénz kevés az elégedettséghez

Ónodi-Szűcs: a pénz kevés az elégedettséghez

Az államtitkárság küzd azért, hogy ne vonják el az ágazattól az adócsökkentésből származó 8 milliárd forintot.

 

  Az olimpiai meghiúsulása felvethetné a dél-budai szuperkórház helyének újragondolását, ám egyelőre ez nincs napirenden. Az ágazatnak hét év alatt juttatott 330 milliárdos többletforrás hatása a betegek elégedettségében, az ellátás javulásában nem érzékelhető, hangzott el az IME mai, XII. Regionális Egészségügyi Konferenciáján, ahol bemutatták az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér legújabb fejlesztéseit.

  A gyógyító-megelőző ellátásokra 2010 és 2017 között 330 milliárd forinttal többet költ a kormányzat, ám mégsem lehet ezt érzékelni, fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyért felelős államtitkár azért rögtön fordított egyet az állításán, hiszen devalválta volna a már többször hangoztatott, elért eredményeket.

Bővebben
2017-02-24

Az IME szaklap 2016 Előadói díjai

Az IME szaklap 2016 Előadói díjai

 

Az IME az egészségügyi vezetők szaklapja, az egészségügyi menedzsment mindennapi munkáját segítő tudományos folyóirat, amely olvasóinak az általános egészségpolitikai kérdésektől az irányítási feladatokon keresztül, a gyakorlati klinikai-technikai információkig terjedve széles körű ismereteket közvetít. A szerkesztőség minden évben Előadói díjjal jutalmazza az adott esztendőben megrendezett konferenciák legjobb előadóit.

 

Bővebben
2016-12-20
Kiderült, miért Dobogón épülne a szuperkórház

Kiderült, miért Dobogón épülne a szuperkórház

Kiderült, miért Dobogón épülne a szuperkórház

Bár az Egészséges Budapest Program kidolgozói a Szent Imre kórház területét tartották alkalmasnak az új budai szuperkórház számára, a kormány az M1, M7 bevezető szakasza melletti Dobogót preferálta. Más alkalmas ingatlant pedig nem találtak Budán. A Dobogó alkalmasságáról november végéig kell letenni a szakmai anyagot - mondta Cserháti Péter, a budapesti egészségügyi ellátás átalakításáért felelős miniszteri biztos egy mai rendezvényen.

Bővebben
2016-11-10
Foci és infekciókontroll: mindenki ért hozzá

Foci és infekciókontroll: mindenki ért hozzá

A gazdasági nehézségek jó része szemléletváltással kompenzálható lehetne a kórházi fertőzések csökkentésére.

Ritka eset, hogy egy egészségügyi konferencián olyan parázs vita alakul ki, ahol az ellenkező véleményen lévők még az ebédről is elfeledkezve emelt hangon mondják érveiket. Az IME kedden kezdődött kétnapos Jubileumi Országos Infekciókontroll Konferenciáján ilyen helyzet alakult ki.

Bővebben
2016-10-19

Országos Infekciókontroll Konferencia

Az egészségüggyel foglalkozó szakemberek egyik legjelentősebb kétnapos konferenciájára kerül sor október 18-én és 19-én Budapesten, az IME, az egészségügyi vezetők szaklapja szervezésében.

Bővebben
2016-10-11
Lassan szétcsúszunk, lemaradunk – ez a jövő?

Lassan szétcsúszunk, lemaradunk – ez a jövő?

 

Lassan szétcsúszunk, lemaradunk – ez a jövő?

Kemény kormányzati kritikával élt az IME-META mai egészség-gazdaságtani és továbbképző konferenciájának néhány előadója. Az emelkedő termelékenység ellenére elmaradtak a bérek, leszakadnak társadalmi csoportok, gyenge a versenyképesség, az innováció, romlik a kormányzati munka hatékonysága, és már nem Ausztriához, hanem csak Szlovákiához akarunk/próbálunk felzárkózni. Mindezeket a nemzetközi felmérésekre alapozott tényeket a Közszolgálati Egyetem és a Szent István Egyetem kutatóprofesszora, Csath Magdolna ismertette.

Bővebben
2016-06-16

Górcső alatt az egészséggazdaságtan az IME budapesti konferenciáján

Az egészségüggyel foglalkozó gazdasági szakemberek egyik legjelentősebb kétnapos konferenciájára kerül sor június 15-én és 16-án Budapesten, az IME, az egészségügyi vezetők szaklapja és a (META) Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság szervezésében.

A 2016. évi konferencia szekciói:

Első nap, június 15.

Plenáris előadások

Egészségpolitika

Ellátásszervezés

 

Második nap, június 16.

(párhuzamos) HTA

Népegészségügy

Finanszirozás

Onkológia

Egészségpolitika

Kerekasztal – A tételes finanszírozás jelene és jövője

Bővebben
2016-06-09
Regisztrált regiszter-botlások és remeklések

Regisztrált regiszter-botlások és remeklések

 

Regisztrált regiszter-botlások és remeklések

Az is növelheti a szélütés kockázatát, ha valaki nagyon sokat dolgozik, illetve olyan körzetben él, ahol nincs háziorvos.

Nincs messze az idő, amikor okostelefonunkon beállított speciális hang fogja jelezni, hogy itt az idő bevenni a vérnyomáscsökkentőnket, illetve kiváltani a patikában az aktuális adag gyógyszerünket. Többek között erről is szó volt azon az IME által szervezett múlt heti egészségügyi konferencián, ahol külön blokk foglalkozott az orvosszakmai regiszterekkel.

Bővebben
2016-05-30