IME - AZ EGÉSZSÉGÜGYI VEZETŐK SZAKLAPJA

Tudományos folyóirat

   +36-30/459-9353       ime@nullimeonline.hu

   +36-30/459-9353

   ime@nullimeonline.hu

In memoriam Kozmann György

Kozmann György, a Pannon Egyetem professzor emeritusa 2022. január elején súlyos, igen gyors lefolyású betegség nyomán végleg itt hagyott bennünket, gyakorlatilag komplettálva az IME- Az egészségügyi vezetők szaklapja vezetésének nemzedékváltását. Naszlady Professzor úr, a Tanácsadó Testület elnöke, Tamás Éva lapigazgató után most alapító főszerkesztőnktől kell búcsút vennünk.

 

Professzor úr iránytű volt a szerkesztőségben, pozíciójához méltóan. A stratégiai megbeszéléseken, - támogatva a lapigazgatót - vagy a konferencia megnyitók során felvetett gondolatai értékes mintának, követendő célnak minősültek számos alkalommal. Csendes - néha úgy éreztük, kissé hezitálva kiejtett - szavaira mindenki odafigyelt, bármilyen kontextusban is szólalt meg. Korát meghazudtolva, a fiatal kreatív szakemberekre jellemző módon mindig a fejlődés, fejlesztés, az új utak keresésének lehetőségét igyekezett felvázolni. Sokszor volt olyan üzenete az egészségügyi vezetők számára, amely új látásmódot fejezett ki és evvel többször sikerült is új megvilágításba helyeznie egyes jelenségeket.

Főszerkesztőként igen aktív volt a tudományos keretek letűzésekor, de a végrehajtásban nagy szabadságot hagyott a szerkesztőség tagjainak. A szakmai vezetése alatt felálló Szerkesztőség így dolgozhatott nagy hatékonysággal és sikerrel az elmúlt 20 évben, szinte automatikusan.

A világjárvány, az online lét a szerkesztőség tagjait is eltávolította a személyes találkozóktól, a szakmai érintkezést a világhálóra tette. Ebben a helyzetben ért bennünket halála. Mindannyian sajnáljuk, hogy azokat a kissé hezitáló szavakat, és a határozott iránymutatást már nem hallhatjuk soha többé tőle.

 

Prof. Kozmann Gyorgy

 

Az IME- Az egészségügyi vezetők szaklapja
Szerkesztősége

Készült: 2022-02-22 16:25:43

Vissza a hirek oldalhoz