IME - AZ EGÉSZSÉGÜGYI VEZETŐK SZAKLAPJA

Tudományos folyóirat

   +36-30/459-9353       ime@nullimeonline.hu

   +36-30/459-9353

   ime@nullimeonline.hu

Hírek

Az IME – Az Egészségügyi Vezetők Szaklapja ez év október 26-27-én immáron tizenegyedik alkalommal rendezi meg hagyományos Infekciókontroll és Betegbiztonság Konferenciáját. A sorozat töretlen folytatása is jelzi, hogy a lap kiadója és az új laptulajdonos is osztja a szervezők véleményét, hogy az infekciókontroll-tevékenységek és annak a kórházi menedzsmentek felé történő bemutatása képezik az egészségügy egyik legjelentősebb és jelentőségében egyre fokozódó transzlációs teendőjét függetlenül attól, hogy a fertőzések egyes közösségeket, a népesség foglalkozási vagy alapbetegség által kijelölt csoportjait érintik-e, vagy világszerte söpörnek végig. Az elmúlt évben azonban tovább is léptünk a témákkal: lévén az infekciókontroll betegbiztonsági kérdés (is), konferenciánkon teret adtunk e szélesebb témakör előadásainak is. A NEVES Egyesület a Betegbiztonságért társszervezőként bekapcsolódott a konferencia megrendezésébe, újabb megközelítéseket és szempontokat emelve be a konferencia programjába.  

 

 

In memoriam Kozmann György Szerkesztőségi hírek

Kozmann György, a Pannon Egyetem professzor emeritusa 2022. január elején súlyos, igen gyors lefolyású betegség nyomán végleg itt hagyott bennünket, gyakorlatilag komplettálva az IME- Az egészségügyi vezetők szaklapja vezetésének nemzedékváltását. Naszlady Professzor úr, a Tanácsadó Testület elnöke, Tamás Éva lapigazgató után most alapító főszerkesztőnktől kell búcsút vennünk.

IN MEMORIAM TAMÁS ÉVA Szerkesztőségi hírek

IN MEMORIAM TAMÁS ÉVA

Megtörtént, amitől mindenki félt, de aminek a bekövetkeztét senki nem tudta elképzelni. Tamás Éva – az IME alapítója és lapigazgatója, a Larix Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója, a magyar egészségügyi média nagyasszonya – 2020. január 22-én mindörökre itt hagyott minket.

Célkeresztben az urológiai daganatok

A gyógyszerkutatásoknak köszönhetően egyre korszerűbb terápiák jelennek meg és kerülnek be a gyógyítás eszköztárába, amelyek önmagukban, egymással vagy a hagyományos szerekkel kombinálva alkalmazhatóak az onkológiában. az urológiai daganatok gyógyszeres kezelésével kapcsolatos legújabb klinikai vizsgálatok eredményeit az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (American Society of Clinical Oncology, ASCO) 2019. május 31. – június 4. között, chicagóban megrendezett éves kongresszusán ismertették. minderről dr. Géczi Lajos PhD klinikai onkológus, farmakológus és belgyógyász, az or szágos onkológiai intézet gyógyszer terápiás centrum központvezető főorvosa tájékoztatja olvasóinkat.

A XIII. IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferenciáról jelentjük II.

„forrásteremtés a magyar egészségügyben – makrogazdasági keretek és lehetőségek” címmel, Prof. Dr. kásler miklós, az emberi erőforrások minisztere és Prof. Dr. merkely Béla, a semmelweis egyetem rektora fővédnökségével tartotta meg Xiii. országos egészség-gazdaságtani továbbképzését és konferenciáját az ime interdiszciplináris magyar egészségügy – Az egészségügyi vezetők szaklapja. A tanácskozás egyszersmind az ime és a magyar egészségügyi menedzsment társaság második közös konferenciájaként került megrendezésre 2019. június 19-20. között, Budapesten. A konferencia második napján elhangzott plenáris előadások, valamint az onkológiai kerekasztal legfontosabb megállapításait jelen tudósításunkban adjuk közre.

A XIII. IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferenciáról jelentjük I.

„Forrásteremtés a magyar egészségügyben – makrogazdasági keretek és lehetőségek” címmel, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fővédnökségével tartotta meg XIII. Országos egészség-gazdaságtani Továbbképzését és Konferenciáját az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy – Az egészségügyi vezetők szaklapja. A tanácskozás egyszersmind az IME és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság második közös konferenciájaként került megrendezésre 2019. június 19-20. között, Budapesten. A konferencia első napján elhangzott plenáris előadások összegzését jelen tudósításunkban adjuk közre.

STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ IME ÉS A SEMMELWEIS EGYETEM KÖZÖTT

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá 2019. május 13-án Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Tamás Éva, az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy tudományos folyóiratot kiadó Larix Kiadó Kft. igazgatója.

kontrolling_konferencia_hir.jpg

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ

Az 2018. december 5-én megrendezett XVIII. IME Vezetői eszköztár – Kontrolling Konferenciájának megnyitóján Tamás Éva lapigazgató, Prof. Dr. Kozmann György főszerkesztő és Dr. Pásztélyi Zsolt felelős szerkesztő köszöntötte a résztvevő szakembereket.

A 2018 év IME előadója Szerkesztőségi hírek

 

1. helyezett

Dr. Cserháti Péter

szakértő, Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Előadás címe: Az EBP aktuális kérdései

XVIII. Szolgáltatásmenedzsment Konferencia

 

2. helyezett

Dr. Peták István

tudományos igazgató

Oncompass Medicine Hungary Kft.

Előadás címe: RealTime Oncology Calculator: orvosi szoftver a személyre szabott diagnosztikai és terápiás döntésekhez a precíziós onkológiában

XII. Egészség-gazdaságtan Konferencia – 2. nap

 

3. helyezett

Prof. Dr. Bodoky György

elnök

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság

Előadás címe: Onkológiai prevenció, vastagbélszűrés

 

4. helyezett

Prof. Dr. Harkányi Zoltán

osztályvezető főorvos

Heim Pál Kórház

Előadás címe: Kontrasztanyagos ultrahang szerepe a gyermekradiológiában

XIII. Képalkotó Konferencia

 

5. helyezett

Dr. Bánsághi Zoltán

igazgatóhelyettes

SE ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika

Előadás címe: Kolorektális daganatok májáttételeinek katéteres kezelési lehetőségei

XIII. Képalkotó Konferencia

 

6. helyezett

Hoffmann Zoltán

innovációs igazgató

Tigra Kft.

Előadás címe: „Az adat utazzon, ne a beteg – Telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése”, GINOP-2.2.1-15-2017-00073 projekt

XVI. Infokommunikációs Konferencia

 

fejlec_sote.png

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Több száz európai egészségpolitikai szakértő talákozóhelye lesz Budapest

Az Európai Egészségügyi Menedzsment Szövetség (EHMA) az idén 34. alkalommal megrendezésre kerülő éves konferenciáját júniusban Budapesten szervezi meg a Semmelweis Egyetemmel közösen. A konferencia célja, hogy az egészségpolitikai fejlesztéseket és az európai egészségügyi szakterület ökoszisztémáját más-más perspektívákból és különböző országok szemszögéből világítsák meg az előadók és azt a célt szolgálják a párhuzamosan zajló egyéb programok is. A konferencia weboldala a www.ehma2018.org oldalon érhető el.