IME - INTERDISZCIPLINÁRIS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

Tudományos folyóirat - Az egészségügyi vezetők szaklapja

   +36-1/786–9268       ime@nullimeonline.hu

   +36-1/786–9268

   ime@nullimeonline.hu

Rólunk írták

A fertőzések megelőzése az egészségügy „forró pontja”

A fertőzések megelőzése, a járványok elkerülése és következményeinek enyhítése az egészségügyi rendszerek „forró pontja” világszerte, így Magyarországon is. Ezzel a kérdéskörrel, ezen belül is hangsúlyosan az egészségügyi ellátás során fellépő fertőzések felderítésével foglalkozott 2017. október 18-19-én az IME – Interdiszciplináris Magyar Egészségügy tudományos folyóirat ezúttal hatodik alkalommal megrendezett Országos Infekciókontroll Továbbképzés Konferenciája Budapesten. A konferencia tematikai vezérfonalának „a beteg mindenek előtt” szlogent tekintették.

Bővebben
2017-11-05

A Jászberényi Kórház külön betegtájékoztató füzetet készített a kórházi fertőzésekről!

A Jászberényi Kórház külön betegtájékoztató füzetet készített a kórházi fertőzésekről! "Mit jelent a fertőzés? Mik a kórházi fertőzések okai? Hány kórházi fertőzés fordul elő évente? Melyik kórház biztonságos a beteg számára? Hogyan segíthet Ön is, hogy ne alakuljanak ki a kórházban az Önt vagy az Ön hozzátartozóját is veszélyeztető fertőzések? stb.)

A tájékoztató füzetről dr. Barcs István beszélt az IME Infekciókontroll konferenciáján.

Bővebben
2017-10-19
Alternatív finanszírozási módszer kellene

Alternatív finanszírozási módszer kellene

A jelenlegi egyedi méltányossági támogatási rendszer és az elhúzódó befogadási eljárások jelentős kihívást jelentenek az ágazat valamennyi szereplőjének, derült ki az IME egészségügyi szaklap és a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság nyári konferenciáján Pécsett.

Bővebben
2017-06-26
Elvesztegetett éveink

Elvesztegetett éveink

Kútba esett államtitkári tervekről, indokolatlan korai halálokról, a gazdasági teljesítmény és az egészségi állapot összefüggéseiről is szó esett az IME egészségügyi szaklap és a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság nyári konferenciáján Pécsett.

Bővebben
2017-06-23