IME - INTERDISZCIPLINÁRIS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

Tudományos folyóirat - Az egészségügyi vezetők szaklapja

   +36-1/786–9268       ime@nullimeonline.hu

   +36-1/786–9268

   ime@nullimeonline.hu

Útmutató

Általánosságban

Az IME weboldal egy interaktív online felület, ahol az IME lapjai, azok szerzői, konferenciák, azok előadásai, előadói és minden az IME-hez kapcsolódó általános információkat tudnak a látogatók és a regisztrált tagok elérni. Az IME weboldala mind személyi számítógépen, mind tableten, mind pedig mobilon ugyanazt a felhasználói élményt nyújtva személyreszabottan jelenik meg. A weboldalon megjelenő információkat közösségi oldalon meg tudja osztani.

A weboldalon regisztráció működik, amellyel az oldalra látogatók saját profilt kialakítva tudnak saját, személyre szabott felületet létrehozni. A weboldalon lévő cikkek tartalmát csak regisztráció és érvényes előfizetés esetében lehet megtekinteni. Regisztráció nélkül az oldal tartalma, illetve az azon megjelenő adatok korlátozott mértékben állnak rendelkezésére. A regisztráció során megadott adatokat más harmadik fél számára csak az Ön hozzájárulásával adjuk tovább.

Az IME weboldalán megjelenő esetleges hibákkal kapcsolatosan szívesen várjuk észrevételeiket, megjegyzéseiket a Kapcsolat menüpont alatt!

Főoldal

Az IME weboldal főoldalán jelennek meg a legfontosabb információk. A főoldalt - amennyiben valamelyik aloldalon böngészik - ismét a kis házikó ikon megkattintásával érheti el.

Főoldal

Regisztráció

AZ IME weboldal regisztráció nélkül nézett tartalma, illetve az azon megtekinthető információk, adatok korlátozottan jelennek meg a látogatók számára. Bizonyos tartalmak, funkcók az IME weboldalán csak regisztrált tagok számára érhetőek el. Ilyen például, hogy az IME weboldalon lévő cikkek tartalmát csak regisztráció és érvényes előfizetés esetében lehet megtekinteni.Az IME weboldalára a regisztráció díjmentes! A regisztrációval gyorsan néhány adat megadásával rendszerünk tagja lehet. Lehetősége nyílik a cikkeket külön saját könyvespolcán elhelyezni, így a regisztrációt követően akár egy kattintással hozzáférhet kedvenc cikkeihez. A regisztrációt követően a regisztrációjához kapcsolódóan az Előfizetésem menüpontban tud előfizetést vásárolni. Amennyiben nem valamelyik közösségi regisztrációt használja, hanem az általános regisztrációt úgy alapértelmezetten a regisztrációját e-mailben kapott aktivációs linkkel aktiválni szükséges! A regisztráció során megadott adatokat más harmadik fél számára csak az Ön hozzájárulásával adjuk tovább.

Előre is köszönjük, hogy az IME weboldalra regisztrál!

Általános regisztráció

Amennyiben nem közösségi fiókot használva kíván regisztrált tagja lenni az IME weboldalnak, úgy azt a zöld felső menüsorban lévő Regisztráció menüpontban található regisztrációs űrlap kitöltésével teheti meg.

Regisztráció

A regisztrációs űrlapon az alábbi adatokat szükséges megadnia:

  • E-mail cím (kötelező):

Az e-mail cím mezőbe megadhatja saját e-mail címét, amelyet majd a későbbiekben a belépéskor használni fog. Az e-mail cím megadása kötelező mező. Amennyiben az e-mail címet formailag nem helyesen adja meg, úgy az alábbi hibaüzenet jelenik meg és a regisztráció tovább nem folytatható ameddig a hibát nem javítja.

E-mail cím (kötelező)

Amennyiben olyan e-mail címmel kíván regiszzrtálni, amellyel már korábban regisztrált vagy létezik a regisztrált e-mail címek között a weboldalon, úgy egy hibaüzenet értesíti erről.

E-mail cím (kötelező)
  • Jelszó (kötelező):

Az előfizetéséhez kapcsolódóan jelszót szükséges megadnia. Az jelszó megadása kötelező mező. A jelszónak minimum 6 karakter hosszúságúnak kell lennie. A jelszó folyamatos beírásával a weboldal tájékoztatni fogja, hogy mennyire biztonságos jelszót adott meg.

Jelszó (kötelező)

élszerű a jelszó megadásakor betűt és számot vegyesen megadnia. Kérjük a jelszót gondosan kezelje! A jelszavakat a weboldal visszafejthetetlenül és kódoltan tárolja.

  • Teljes név (kötelező):

A teljes név megadása kötelező mező. A teljes név megadásakor folyamatosan írja be a vezetéknevét és keresztnevét.

  • Munkahely (opcionális):

A munkahely kitöltése nem kötelező mező.

  • Telefonszám (opcionális):

A telefonszám megadásakor csak számokat adhat meg. A telefonszám kitöltése nem kötelező mező. Amennyiben nem magyarországi telefonszámot kíván megadni, úgy erre a zászlóra kattintva van lehetősége.

XX

Amennyiben helyesen adja meg a telefonszám mezőt, úgy az adott beviteli mező zölden, helyesen jelenik meg.

XX

Google regisztráció

Amennyiben Ön rendelkezik Google fiókkal, úgy az általános regisztrációs űrlapot nem kell kitöltenie. Akár a weboldal felső részén lévő Google ikonra vagy a regisztráción lévő Google ikonra kattintva egy kattintással regisztrálhat. Amennyiben Ön már be van jelentkezve korábban a Google fiókba, úgy további teendője nincs. Amennyiben még nincs bejelentkezve a Google fiókjába, úgy az ikonra kattintást követően be kell jelentkeznie! A Google-s regisztráció során e-mail címe átkerül a weboldal regisztrált e-mail címei közé. Más adatot nem kezelünk, ezért az ilyen regisztrációt követően nagyon fontos, hogy az előfizetéseim menüpontban lévő általános adatokat minden esetben töltse ki! Ha ezt az űrlapot nem tölti ki (nem ad meg jelszót az e-mail címhez), úgy a későbbiekben csak a Google ikon lenyomásával tud ismételten belépni a weboldalra. Amennyiben Google rendszeren keresztül regisztrált, úgy a regisztrációját nem szükséges aktiválnia, azonnal elkezdheti a weboldal használatát. Ha korábban általános regisztráción keresztül ugyanazzal a Google fiókhoz tartozó e-mail címmel kíván regisztrálni, úgy a rendszer ezt nem engedi meg. Ilyen esetben szükséges, hogy az általános regisztrációnál megadott e-mail és jelszóval használja a rendszert.

Facebook regisztráció

Amennyiben Ön rendelkezik Facebook fiókkal, úgy az általános regisztrációs űrlapot nem kell kitöltenie. Akár a weboldal felső részén lévő Facebook ikonra vagy a regisztráción lévő Facebook ikonra kattintva egy kattintással regisztrálhat. Amennyiben Ön már be van jelentkezve korábban a Facebook fiókba, úgy további teendője nincs. Amennyiben még nincs bejelentkezve a Facebook fiókjába, úgy az ikonra kattintást követően be kell jelentkeznie! A Facebook -s regisztráció során e-mail címe átkerül a weboldal regisztrált e-mail címei közé. Más adatot nem kezelünk, ezért az ilyen regisztrációt követően nagyon fontos, hogy az előfizetéseim menüpontban lévő általános adatokat minden esetben töltse ki! Ha ezt az űrlapot nem tölti ki (nem ad meg jelszót az e-mail címhez), úgy a későbbiekben csak a Facebook ikon lenyomásával tud ismételten belépni a weboldalra. Amennyiben Facebook rendszeren keresztül regisztrált, úgy a regisztrációját nem szükséges aktiválnia, azonnal elkezdheti a weboldal használatát. Ha korábban általános regisztráción keresztül ugyanazzal a Facebook fiókhoz tartozó e-mail címmel kíván regisztrálni, úgy a rendszer ezt nem engedi meg. Ilyen esetben szükséges, hogy az általános regisztrációnál megadott e-mail és jelszóval használja a rendszert.

Windows Live regisztráció

Amennyiben Ön rendelkezik Windows Live fiókkal, úgy az általános regisztrációs űrlapot nem kell kitöltenie. Akár a weboldal felső részén lévő Windows Live ikonra vagy a regisztráción lévő Windows Live ikonra kattintva egy kattintással regisztrálhat. Amennyiben Ön már be van jelentkezve korábban a Windows Live fiókba, úgy további teendője nincs. Amennyiben még nincs bejelentkezve a Windows Live fiókjába, úgy az ikonra kattintást követően be kell jelentkeznie! A Windows Live -s regisztráció során e-mail címe átkerül a weboldal regisztrált e-mail címei közé. Más adatot nem kezelünk, ezért az ilyen regisztrációt követően nagyon fontos, hogy az előfizetéseim menüpontban lévő általános adatokat minden esetben töltse ki! Ha ezt az űrlapot nem tölti ki (nem ad meg jelszót az e-mail címhez), úgy a későbbiekben csak a Windows Live ikon lenyomásával tud ismételten belépni a weboldalra. Amennyiben Windows Live rendszeren keresztül regisztrált, úgy a regisztrációját nem szükséges aktiválnia, azonnal elkezdheti a weboldal használatát. Ha korábban általános regisztráción keresztül ugyanazzal a Windows Live fiókhoz tartozó e-mail címmel kíván regisztrálni, úgy a rendszer ezt nem engedi meg. Ilyen esetben szükséges, hogy az általános regisztrációnál megadott e-mail és jelszóval használja a rendszert.

Regisztráció aktiválása

Az általános regisztrációt követően az általános regisztráció során megadott e-mail címre egy „IME Regisztráció - Aktiválás” tárgyú e-mail kerül kiküldésre, amely összefoglalt formában tartalmazza a regisztrációs űrlapon megadott adatokat. Az e-mailben található „Regisztráció aktiválása” linkre kattintva véglegesítheti regisztrációját. Kérjük, ezt az üzenetet mentse el, mivel csak ez az üzenet tartalmazza a regisztráció során megadott összes adatot!

Kilépés

Elfelejtett jelszó

Amennyiben Ön már korábban regisztrált a weboldalra, azonban elfelejtette a regisztrációjához tartozó jelszavát, úgy az Elfelejtett jelszó menüpontban van lehetősége a jelszavát ismét megkérni. Az elfelejtett jelszó esetében meg kell adnia az e-mail címét, amelyhez kapcsolódóan új jelszót kíván majd megadni, illetve a biztonsági szöveget, kódot.

Kilépés

A sikeres űrlap kitöltését követően a megadott e-mail címre elküldünk egy „IME jelszó - Elfelejtett jelszó” tárgyú üzenetet. Az üzenetben lévő linkre kattintva megadhatja az új jelszavát. Az új jelszó megadásakor lehetősége van, hogy a korábban megadott jelszó, jelszavak egyikét ismét megadhassa.

Kilépés

Belépés

Az IME weboldalára kétféleképpen tud bejelentkezni. A legegyszerűbb bejelentkezési lehetőség, ha a felső menüsorban megadja a korábban megadott E-mail és Jelszó párost majd a képernyő jobb felső részén található Belépés gombra kattint. A belépést követően automatikusan a főoldalra fog visszatérni.

Kilépés

Az IMEONLINE weboldalára úgy is be tud lépni, hogyha nem ad meg adatot a felső menüsorban és a Belépés gombra kattint. Ekkor a weboldal a Bejelentkezési oldalra fogja Önt irányítani. Itt a már megadott e-mail cím és jelszó megadásával tud bejelentkezni.

Kilépés

Google belépés

Ha Google fiókkal regisztrált az IME weboldalra, akkor a Google ikon újbóli megnyomásával a korábbi regisztrációjának megfelelően lépteti be a rendszer.

Facebook belépés

Ha Facebook fiókkal regisztrált az IME weboldalra, akkor a Facebook ikon újbóli megnyomásával a korábbi regisztrációjának megfelelően lépteti be a rendszer.

Windows Live belépés

Ha Windows Live fiókkal regisztrált az IME weboldalra, akkor a Windows Live ikon újbóli megnyomásával a korábbi regisztrációjának megfelelően lépteti be a rendszer.

Kilépés

Az IME weboldaláról a felső menüsorban található Kilépés gombbal tud kijelentkezni a profiljából. Minden belépést követően célszerű kilépnie.

Előfizetési csomagok

Az IME weboldalára regisztrálást követően előfizetési csomagok közül szükséges választania. Az előfizetési csomagok 1 hónap, 6 hónap és 12 hónapos időtartamra vásárolható meg. Az előfizetési csomag vásárlása, ha az adott regisztrált tagnak már van folyamatban lévő, le nem járt előfizetési csomagja, úgy a lejárati időhöz hozzáadódva számítódik ki. (Például: Akinek 1 hónapos előfizetéséből a fele lejárt és vásárol további 1 hónapos előfizetést, úgy az előfizetés összeadódva 1,5 hónapig lesz érvényes.) Amennyiben a regisztrált tagnak nincs érvényes előfizetése, mivel az már lejárt, akkor a vásárolt előfizetési csomag a jóváírás napjától fog számítódni. Alapértelmezetten a regisztrált tagoknak nincs előfizetési csomagjuk, így regisztrálást követően azt meg kell vásárolnia.

Előfizetési csomag vásárlása átutalással

Előfizetési csomag vásárlása átutalással

Az előfizetési csomag vásárlását a belépést követően az Előfizetésem menüpontban választható Pénzügyeim almenüpontban lehet kezdeményezni. A kiírt érvényességi idő alatt található „Kérem vásároljon csomagot!” gombra kattintva indítható el a vásárlás. A használni kívánt előfizetési csomagot az alábbi táblázatból (Vásárlás I. (Előfizetés kiválasztása)) lehet kiválasztani.

Előfizetési csomag vásárlása átutalással

A megfelelő csomag kiválasztását követően a Vásárlás II. (Számlázási adatok megadása) lap jelenik meg, amelyet követően ki kell tölteni. Itt nyílik lehetősége megadni, hogy a vásárlást, mint magánszemély vagy mint cég igényli. A vásárlás nem függ össze a regisztrációval, így lehetősége nyílik, hogy amíg mint magánszemély regisztrált, úgy cégként számolja el az előfizetés vásárlását. A számlázási adatok megadása mindig kötelező, mivel az IME weboldalon igényelt előfizetési csomagokról számlát küldünk postán. Az űrlap kitöltésekor a bal felső részben nyílik lehetősége a „Magánszemély” és „Cég” közötti választásra. A mennyiség nem változtatható érték! Az űrlapon itt választható ki a megrendelt előfizetési csomag kifizetésének módja is. Amennyiben átutalással szeretné a vásárolt csomagot kifizetni, úgy kérjük, hagyja az alapértelmezett Fizetés módját átutaláson.

Visszaigazolás

A helyesen kitöltött űrlap, azaz a Vásárlás véglegesítését követően a weboldal a regisztrált felhasználó e-mail címére egy Rendelés visszaigazolása e-mailt fog küldeni, mely tartalmazza a fizetéshez tartozó összes információt.

Rendelés visszaigazolása

Az IME weboldal a vásárlást követően egy „IME Rendelés - Visszaigazolás” tárgyú e-mailt fog küldeni a regisztráció során használt e-mail címre. A levélben a vásárlás során megadott összes információt összefoglalt formában megtalálja. Kérjük, hogy a rendelést mindig ezen e-mail címben foglalt információk alapján teljesítse. Az átutalással teljesített vásárlások esetében az átutalt összeg megérkezését követően fogjuk a rendelését jóváírni. A rendelés visszaigazolásában lévő rendelési számot mindig tüntesse fel a megjegyzés rovatba!

Visszaigazolás

Az igazolásként küldött levélben megtalálható a fizetési adatok, azaz, hogy mely kedvezményezettnek, milyen bankszámlaszámra, milyen megjegyzéssel kell az átutalási tranzakciót teljesítenie.

Jóváírás

Rendelés jóváírása

Az átutalt összeg megérkezésekor az előfizetési csomagját jóváírjuk és erről „IME Rendelés - Jóváírás” tárgyú e-mailben tájékoztatást küldünk.

Jóváírás

Előfizetési csomag vásárlása Paypal-al

Az előfizetési csomag Paypal-on keresztül történő vásárlását a belépést követően az Előfizetésem menüpontban választható Pénzügyeim almenüpontban lehet kezdeményezni. A kiírt érvényességi idő alatt található „Kérem vásároljon csomagot!” gombra kattintva indítható el a vásárlás. A használni kívánt előfizetési csomagot az alábbi táblázatból lehet kiválasztani.

Előfizetési csomag vásárlása

A megfelelő csomag kiválasztását követően a Vásárlás II. (Számlázási adatok megadása) lap jelenik meg, amelyet követően ki kell tölteni. Itt nyílik lehetősége megadni, hogy a vásárlást, mint magánszemély vagy mint cég igényli. A vásárlás nem függ össze a regisztrációval, így lehetősége nyílik, hogy amíg mint magánszemély regisztrált, úgy cégként számolja el az előfizetés vásárlását. A számlázási adatok megadása mindig kötelező, mivel az IME weboldalon igényelt előfizetési csomagokról számlát küldünk postán. Az űrlap kitöltésekor a bal felső részben nyílik lehetősége a „Magánszemély” és „Cég” közötti választásra. A mennyiség nem változtatható érték! Az űrlapon itt választható ki a megrendelt előfizetési csomag kifizetésének módja is. Amennyiben Paypal-on keresztül szeretné a vásárolt csomagot kifizetni, úgy kérjük, válassza ki a Paypal-t mint a Fizetés módját.

Vásárlás II

A Paypal-os fizetés esetén a vásárlás véglegesítését követően Önt a Paypal fizetési oldalára irányítjuk át, ahol a Paypal regisztrációjakor megadott e-mail címet és jelszót szükséges megadnia. Az elfogadást követően a Paypal-os tranzakciók esetében a Paypal számláról azonnal átutalódik a vásárlásra szánt összeg. Ebben az esetben két tájékoztató e-mail fog érkezni a regisztrációja során megadott e-mail címre: A rendelés visszaigazolása és a rendelés jóváírása. A Paypal-os pénzügyi tranzakció esetében az IME weboldal a tranzakciót követően 30 másodperc alatt teljesíti és ezzel együtt jóváírja a vásárlást, így Ön már használhatja is az előfizetését.

Könyvespolcom

A regisztrációt követően a cikkeket lehetősége nyílik a könyvespolcára helyezni. Azokat a cikkeket, amelyeket megtekint, automatikusan a könyvespolcára kerülnek. A cikkeket azok adatlapján lévő Könyvespolcra helyez gombbal is a könyvespolcára helyezheti. A könyvespolc menüpont mellett lévő szám mutatja a könyvespolcon lévő cikkek számát.

Könyvespolcom

Cikk eltávolítása a könyvespolcról

A könyvespolcról a cikkeket a Levesz a könyvespolcról gombbal távolíthatja el. A cikk eltávolításakor a weboldal rákérdez, hogy tényleg el kívánja távolítani az adott cikket a könyvespolcáról vagy sem.

Cikk eltávolítása a könyvespolcról

Előfizetésem

Az IME weboldalán a regisztrációjához tartozó adatokat, funkciókat a weboldal felső zöld menüsorában lévő Előfizetésem menüpontban érheti el.

Előfizetésem

Általános adataim

A regisztráció során megadott adatokat az Előfizetésem, Általános adataim menüponban tudja szerkeszteni. A regisztráció során megadott e-mail címet alapértelmezetten nincs lehetősége megváltoztatni, azt szürkével jeleníti meg a weboldal. Minden egyéb, a regisztráláskor megadott adat változtatására lehetőség van.

Általános adataim

Pénzügyeim

Az IME weboldalon történő előfizetések, vásárlásokat az Előfizetésem, Pénzügyeim, Pénzügyi tranzakciók menüpontban tudja elérni lista szerűen. A listában megjelennek azok a vásárlások, amelyeket még pénzügyileg nem teljesített, azaz a függőben lévő megrendelések, az elutasított megrendelések, és az elfogadott, jóváírt megrendelések is. A pénzügyi tranzakcióknál lehetősége nyílik, hogy a listában nyomon kövesse, melyik tranzakciót milyen fizetési móddal teljesített (Átutalás / Paypal fizetés). Ebben a menüpontban indíthat újabb előfizetés vásárlását is. Ezen az oldalon a weboldal tájékoztatja, hogy a jelenlegi előfizetési meddig is érvényes. A pénzügyeim almenüpont szövegben elhelyezett darabszám jelöli, hogy mennyi pénzügyi tranzakció történt az adott regisztrációval kapcsolatban.

Pénzügyeim

Új jelszó

Amennyiben a regisztráció során megadott jelszót meg kívánja változtatni, úgy az Előfizetésem, Új jelszó menüpontban erre van lehetősége. Új jelszót csak abban az esetben van lehetősége igényelni, amennyiben a jelenlegi jelszavát helyesen adja meg. Célszerű a jelszó megadásakor betűt és számot vegyesen megadnia. Kérjük, hogy a megadott jelszót gondosan kezelje! A jelszavakat a weboldal visszafejthetetlenül és kódoltan tárolja.

Új jelszó

Cikkek

Az IME weboldalon több ezer cikk megtekintésére van lehetősége. A cikkeket három féleképpen tudja elérni. Lehetősége van a Lapszámok időrendben, a Szerzőink ABC-ben és a Cikk keresés IME-ben menüpontokat használnia. Minden cikknek az IME weboldalon saját adatlapja van, amelyen az adott cikkhez tartozó összes információ megjelenik.

Lapszámok időrendben (Archivum)

Az IME weboldalon lévő több ezer cikket rendezett évfolyam, lapszám szerint listában megtalálja a Lapszámok időrendben menüpontban. Az egyes évfolyamokra kattintva megjelenik az oldalon az adott évfolyamhoz tartozó lapszámok. Az egyes lapszámra kattintva az adott lapszámhoz tartozó cikkek jelennek meg. Az adott cikk nevére kattintva a cikk adatlapjára fogja Önt elnavigálni az oldal.

Lapszámok időrendben (Archivum)

Cikk keresés az IME-ben

Az IME weboldalán lehetősége nyílik a több ezer cikket a cikkek bizonyos adatainak kézzel történő megadásával szűkítenie a Cikk keresés az IME-ben menüpontban. Bizonyos keresési adatok további keresési adatokat, feltételeket szűkítenek. Ilyen például az évfolyam, lapszám, hónap vagy például a Rovat, Alrovat összefüggés. Ezek az adatok egymással összefüggnek, így 1 kiválasztása befolyásolja a többi szűrési feltételt is. Olyan szűrési feltétel, ahol nincs összefüggés más szűrési feltételekkel, ott szabadkézzel beírva tud megadni adatot. Természetesen lehetősége nyílik, hogy azok közül a cikkek közül keressen, amelyeket már a weboldal vagy Ön a könyvespolcára helyezett. Ez a keresési feltétel csak az Ön könyvespolcán lévő cikkek tartalmai között keres, ezért az így keresett lista alapértelmezetten szűkebb találati listára való lehetőséget biztosít. Amennyiben Ön nem lépett be az IME weboldalára, úgy a Könyvespolcon történő szűrésre nincs lehetősége. A keresési feltételeket a keresést követően újból meg tudja adni.

Cikk keresés az IME-ben

A Cikk keresés IME-ben menüpontban megadott szűri adatokat követően keresi a Keresés gomb lenyomásával lehet. A keresést követően a weboldal a kiszűrt tartalmat egy keresési találati listába csoportosítja, amelyen látható a cikk neve, az évfolyam / szám, a szerzők listája, a cikk státusza, illetve a művelet, bővebben. A cikk adatlapját vagy a cikk nevére kattintva vagy a bővebben gombra kattintva érheti el. A bővebben gomra kattintva megtekinthető a cikk absztraktja. A státusz oszlopban láthatja, hogy az adott cikk a könyves polcán szerepel vagy sem. Amennyiben a weboldalon nem lépett be, úgy ebben az oszlopban „Nincs belépve” felirat jelenik meg, így tájékoztatva Önt, hogy a cikket nem tudja könyvespolcára helyezni.

Cikk keresés IME-ben

Cikk adatlapja

Az IME weboldalra feltöltött minden cikknek van saját adatlapja, ahol a cikkre vonatkozó részletes adatok tekinthetőek meg. Az információk mellett itt van lehetősége a cikk pdf formátumban történő megtekintésére, illetve a könyvespolcára történő áthelyezésére. A cikk adatlapja a regisztrált felhasználók számára több tartalommal rendelkezik, mint az oldalra látogatók számára. A cikkhez tartozó Szerzők is ezen az adatlapon tekinthetőek meg. A jobb oldalon ajánlást találhat a cikk rovatának megfelelő többi cikkből véletlenszerűen. Amennyiben Ön Beköszöntő rovatban lévő cikk adatlapját tekinti meg, úgy az ajánlás során minden nem Beköszöntő rovatba tartozó cikk jelenik meg. A regisztráció nélküli adatlap megtekintés korlátozott tartalom megjelenését eredményezi.

Cikk adatlapja

A cikk adatlapján lehetősége van az adott számhoz tartozó cikkek listájából újabb cikk megtekintésére is.

Szerző adatlapja

Szerzők

Az IME weboldalon a cikkhez tartozó szerzőket, azok adatlapját is megtekintheti. A szerzők esetében keresni a Szerzőink ABC-ben tud, illetve a cikk adatlapjáról átnavigálva tudja az adott szerző adatlapját megtekinteni.

Szerzőink ABC-ben

A cikkekhez tartozó szerzőket legegyszerűbben listás formátumban a Szerzőink ABC-ben menüpontban találhatja. Itt Az adott szerző összes cikkje megjelenik, azaz ha egy szerzőhöz több cikk is párosul, azt egy listában találja meg.

Szerző adatlapja

Szerző adatlapja

A Szerző adatlapján megtekintheti az adott szerzőre vonatkozó összes a weboldalon tárolt információkat. A szerzőt a jobb oldali sávban értékelni is tudja. Ebben az esetben 5 csillag közül tud választani, így megadva 1-5 skálán a tetszés fokát. A szerzőhöz tartozó dokumentumokat (fénykép, önéletrajz) is megtekintheti az adatlapon. Az adatlap alsó részén megtalálja a szerzőhöz tartozó összes cikket listás rendben. Itt a weboldal már feltünteti a cikk státuszát, azaz, hogy az már a könyvespolcán szerepel-e vagy sem. A regisztráció nélküli adatlap megtekintés korlátozott tartalom megjelenését eredményezi.

Szerző adatlapja

Konferenciák

Az IME weboldalán lehetősége van konferenciák és azokhoz tartozó információkat megtekinteni. Az IME weboldalon minden konferenciának saját adatlapja van, amelyen az adott konferenciához tartozó összes információt megtekintheti. A konferenciák esetében keresni az Aktuális IME konferencia, Konferencia naptár, IME korábbi konferenciák és Egyéb konferenciákmenüpontről átnavigálva tudja az adott Konferencia adatlapját megtekinteni. A konferenciák esetében megtalálhat IME konferenciákat, Larix konferenciákat és Egyéb konferenciákat.

Aktuális IME konferencia

Az Aktuális IME konferencia esetében azokat az IME konferenciákat láthatja lista szerűen, amelyek a közeljövőben kerülnek megrendezésre. A listán a konferencia címe, kezdő dátuma, időpontja, helyszíne és a hozzá tartozó dokumentumok érhető el. Erről a listáról a Konferencia adatlapjára a konferencia címére kattintva navigálhat el. Az oldal jobb szélén lévő menüben kiválaszthat egyéb aktuális konferenciát is

Aktuális IME konferencia

Konferencia naptár

A konferencia naptárban naptárszerűen kerül bemutatásra a konferenciák. Ebben a naptárban a balra, jobbra nyilak segítségével tud navigálni az időben és az adott napra vonatkozó zöld jelzéssel ellátott konferencia adatlapját megnézni.

Konferencia naptár

Konferencia adatlapja

A konferenciáknak az IME weboldalon saját adatlapjuk van. Ezen a Konferencia adatlaponvan lehetősége az adott konferenciához tartozó dokumentumokat letöltenie, megtekintenie, hogy milyen előadások, előadók tartoznak az adott konferenciához, illetve, hogy az adott konferenciát a térképen hogyan érheti el. A regisztráció nélküli adatlap megtekintés korlátozott tartalom megjelenését eredményezi.

Konferencia adatlap

Egyéb konferenciák

Ahogyan az IME konferenciák esetében úgy a Larix konferenciák és Egyéb konferenciákat is megtekintheti listaszerűen. Ebben a listában ugyanúgy, ahogyan az Aktuális IME konferenciáknál az alapvető adatokat tartalmazva listaszerűen jelennek meg a konferenciák.

Egyéb konferenciák

Előadók

Az IME weboldalon a konferenciákhoz tartozó előadókat, azokat adatlapját is megtekintheti. Az előadók esetében keresni az Előadóink ABC-ben tud, az Előadó keresése, illetve a konferencia adatlapjáról átnavigálva tudja az adott előadó adatlapját megtekinteni.

Előadóink ABC-ben

A konferenciákhoz tartozó előadókat legegyszerűbben listás formátumban az Előadóink ABC-ben menüpontban találhatja. Itt az adott előadó összes előadása megjelenik, azaz ha egy előadóhoz több előadás is párosul, azt egy listában, egy adott soron találja meg.

Előadóink ABC-ben

Keresés az előadók között

A Keresés az előadók között menüpontban a több ezer előadó közül szűkített találati listát tud létrehozni. A keresés során a találati listát az Előadó neve, előadó munkahelye alapján tudja leszűkíteni.

Keresés az előadók között

Előadó adatlapja

A Az előadásokhoz tartozó előadóknak is van adatlapja. Ezen a felületen megtalálható az adott előadóra vonatkozó összes információk. A regisztráció nélküli adatlap megtekintés korlátozott tartalom megjelenését eredményezi.

Előadó adatlapja Előadó adatlapja

Médiajánlat

Az IME weboldalra hirdetéseket lehet elhelyezni. A hirdetések megjelenhetnek egy adott oldalon és a weboldal összes almenüpontja alatt is ugyanazt a tartalmat mutatva. Természetesen a hirdetések mind monitoron, mind talbet képernyőn, mind pedig mobilon ugyanazt a tartalmat jelenítik meg. A hirdetések esetében minden esetben van lehetőség a megadott weboldalra történő átlinkelésre.

Elhelyezhető hirdetések fajtái

Megjeleníthető hirdetési formátumok:

 • jpg, jpeg
 • bmp
 • png
 • gif
 • szöveges hirdetés

Hirdetésekkel szemben támasztott technikai követelmények

Az IME weboldalra elhelyezhető hirdetésekkel szemben támasztott alapvető technikai követelmény, hogy az alábbi formátumok egyikének kell megfelelnie. A hirdetések méretei:

 • Header hirdetés: 720 x 90 px
 • Főoldal felső szöveges hirdetés: Tetszőleges szöveges karakter és átlinkelési lehetőség
 • Főoldalon középső szöveges hirdetés: Tetszőleges szöveges karakter és átlinkelési lehetőség
 • Főoldalon középső szöveges hirdetés: 720 x 90 px
 • Főoldalon alsó szöveges hirdetés: Tetszőleges szöveges karakter és átlinkelési lehetőség
 • Jobb oldali hirdetés1: 240 x 400 px
 • Jobb oldali hirdetés2: 240 x 400 px
 • Jobb oldali hirdetés3: 240 x 400 px
 • Jobb oldali hirdetés4: 240 x 400 px