IME - AZ EGÉSZSÉGÜGYI VEZETŐK SZAKLAPJA

Tudományos folyóirat

   +36-30/459-9353       ime@nullimeonline.hu

   +36-30/459-9353

   ime@nullimeonline.hu

Olvasói analízis

OLVASÓI ANALÍZIS

 

IME ismertsége

Az elmúlt évek sikerei, a független felmérések és a nagyon pozitív személyes visszajelzések nyomán elmondható, hogy az IME szaklap meghatározó szerepet tölt be az egészségügyi folyóiratok között, ami azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk. 
Tapasztalataink bebizonyították, hogy az aktuális egészségpolitikai fejlemények az egészségügyi vezetés széles körét élénken foglalkoztatja, szükséges a szakmai elemzések és háttér-információk széles körű ismertetése.

Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa 2008. október 13-án felvette az IME-t a publikációs feltételekbe beszámítható, impakt-faktorral nem rendelkező hazai folyóiratok listájára.

 

OLVASÓI ANALÍZIS

Olvasói analízis

 

Az IME – Interdiszciplináris Magyar Egészségügy tudományos folyóirat rendszeres olvasóinak százalékos megoszlása azt mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan emelkedett (78,5%) az egészségügyi intézmények és az egyetemek munkatársainak összesített aránya. A fennmaradó 21,5%-ot a beszállító cégek, az állami irányító szervek, az önkormányzatok és egyéb területet képviselő olvasók teszik ki.

 

MENEDZSMENT MEGOSZLÁS

 

Menedzsment megoszlás

 

Az IME – Interdiszciplináris Magyar Egészségügy, mint az egészségügyi vezetők szaklapja olvasóinak 37%-a az intézményi felsőmenedzsmentbe, 46%-a pedig a középmenedzsmentbe sorolható (főorvos, osztályvezető főorvos, szak- és háziorvos), így megállapítható, hogy a klinikai orvos szakma olvasóinak száma évről-évre jelentősen bővül. Az intézmények egyéb vezető beosztású dolgozói (gazdasági szemberek, informatikusok, műszakiak stb.) 16%-ban olvassák az IME-t.

 

ORVOSOK ARÁNYA

 

Orvosok aránya

 

Adatbázisunk szerint a tudományos folyóiratot rendszeresen olvasó orvosok száma az elmúlt években jelentősen nőtt, 2015-ben közel 85%-ra, míg a nem orvosi végzettségűek közül elsősorban a szakápolói, gazda ságipénzügyi, informatikai, kontrolling munkaköröket betöltő munkatársakat érjük el.

 

Az IME internetes olvasottsága

www.imeonline.hu

A szaklapot a széleskörű hozzáférhetőség érdekében az interneten önálló honlapon is megjelentetjük, ahol elérhető a teljes cikkarchívum is.

Internetes megjelenés

A www.imeonline.hu honlapon széleskörű réteget érintő információk találhatók. A kezdőlapon az aktuális hírek, az IME konferenciákkal kapcsolatos és a legfrissebb lapszámokra vonat kozó információk szerepelnek. Az egyik leglátogatottabb menűpont az IME cikkarchívum, amely 2016. év végére közel 4000, különböző szempontok szerint lekérdezhető publikáció letölthető dokumentumát tartalmazza. A megújított lekérdezési lehetőségek látványosan növelték mind az új, mind a visszatérő érdeklődők számát

IME olvasottság

Féléves bontásban a kezdetektől mutatjuk be az összes megtekintést és azon belül a visszatérő felhasználók számát. A táblázat Egyedi oldalmegtekintések oszlopában látható, hogy a látogatások alkalmával összességében 80 000-nél is több oldalt kerestek fel a felhasználók honlapunkon.

A cikkletöltések mennyisége az elmúlt években jól látható emelkedést mutat. A keresési forgalom aránya az összes megtekintésre vetítve azt mutatja, hogy az IME honlapján, a www.imeonline.hu a cikk archívumában is folyamatosan nő a keresések száma.

IME olvasottság

A Google Analytics részletes statisztikáját elemezve megállapítható, hogy az összes, évente több mint 50 000-es megtekintésből a visszatérő látogatók száma átlagosan 65% felett van. Ezek nagy száma arra utal, hogy sokan keresnek – és találnak – fontos publikációkat, illetve olyan információkat, amelyek segítik a felhasználók mindennapi, valamint kutatási munkáját.

A részletes adatokból különösen jól látszik, hogy az IME új lapszámának megjelenésekor, valamint a konferenciák időszakában ugrásszerűen nő a honlapot látogatók száma.

A grafikonok jól mutatják, hogy az érdeklődés egyre nagyobb, növekvő tendenciát mutatnak, hiszen a www.imeonline.hu-n megtalálható az elmúlt 15 év összes jelentős hazai egészségpolitikai, orvos szakmai és infokommunikációs szakmai információja.